Barcelona lennujaamas jätkub protestijate ja politseinike vastasseis (5)

Copy
Meeleavaldajad Hispaanias.
Meeleavaldajad Hispaanias. Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Hispaania politseinikud üritasid esmaspäeval korduvalt peletada eemale meeleavaldajaid, kes üritasid Barcelona El Prati lennujaama tungida.

Tuhanded meeleavaldajad protestisid jaama juures otsuse vastu, millega Hispaania ülemkohus mõistis vangi üheksa katalaanide separatistide juhti.

Uudisteagentuuri AFP korrespondendi sõnul seisid politseinikud vastamisi mitmesaja inimesega, kes loopisid neid kivide ja prügikastidega. Iga kord kui nad üritasid politseinike liinist läbi murda ja terminali jõuda, sööstsid politseinikud nende poole.

Piirkondliku politsei pressiesindaja kinnitas kokkupõrkeid. Tema sõnul tõrjuvad politseinikud inimesi, kes üritavad nende ahelikust läbi murda.

Kohaliku meedia info kohaselt on viga saanud rohkem kui 50 inimest.

Lennuvälja haldav firma AENA teatas umbes 20 lennu tühistamisest, sest protestijad tõkestasid ligipääsu lennujaamale, peatasid ajutiselt rongiliikluse ning põhjustasid jaama viival teel suure liiklusummiku.

Viimastel andmetel on lennujaamas tühistatud juba paarsada lendu, sest lennukimeeskonnad pole rahvahulgast läbi pääsenud. Tühistatud on ka üks soomlaste lennuettevõtte Finnairi lend Barcelonast Helsingisse.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles