Erakorralisest pensionitõusust jäi alles seitse eurot (11)

Ege Tamm
, reporter
Copy
Keskerakond lubas enne valimisi Jüri Ratase näoga, et pension tõuseb tuleval aastal 100 euro võrra. Tegelik tõus kujuneb enam kui poole väiksemaks.  
Keskerakond lubas enne valimisi Jüri Ratase näoga, et pension tõuseb tuleval aastal 100 euro võrra. Tegelik tõus kujuneb enam kui poole väiksemaks.  Foto: Elmo Riig / Sakala

Sajaeurose pensionitõusu ootuses Keskerakonda valinud pensionärid peavad leppima kaks korda vähemaga.

Keskerakond viib järgmisel aastal ellu oma peamise valimislubaduse – erakorralise pensionitõusu –, aga ainult osaliselt. Postimehe andmetel on riigieelarves selleks igale pensionärile ette nähtud seitse eurot kuus.

Valimisreklaamides kuulutas Keskerakond, et kui nemad saavad valitsusse, tõusevad pensionid 2020 aastal 100 euro võrra. Pärast valimisi hakkas jutt aga muutuma. Järgmisel aasta erakorralise pensionitõusu suurus sattus küsimärgi alla ja sotsiaalminister Tanel Kiik (KE) hellitas lootust, et ehk saab selle nelja aasta jooksul tehtud.

Suurema tähelepanuta jäi aga see, et lõviosa pensionitõusu lubadusest täitub järgmise paari aasta jooksul ilma Keskerakonna panuseta niikuinii.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles