Riigiduuma: Venemaa ei kavatse tunnistada Eesti okupeerimist Nõukogude Liidu poolt (28)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Kreml
Kreml Foto: uuseesti.ee

Venemaa ei kavatse kunagi tunnistada Eesti okupeerimist Nõukogude Liidu poolt, teatas riigiduuma väliskomisjoni esimees Leonid Slutski sotsiaalmeedias.

Slutski sõnul tegeleb Eesti jätkuvalt «ajaloolise jamaga» ning «kordab lõputult mantrat Nõukogude okupatsioonist».

«Meie kunagi ei tunnusta sellist trakteeringut,» teatas Slutski Twitteris.

Ühtlasi nimetas ta Nõukogude Liidu võrdlemist Natsi-Saksamaaga küüniliseks.

Eesti välisministeerium lükkas esmaspäeval ümber Venemaa välisministeeriumi poolt 22. septembril Twitteris avaldatud valeväited, mille kohaselt olevat Nõukogude Liidu väed vabastanud Eesti Vabariigi Natsi-Saksamaa käest.

«Ühtlasi mõistame hukka Venemaa välisministeeriumi korduvad katsed õigustada Molotovi-Ribbentropi pakti,» märgitakse välisministeeriumi avalduses.

«Eesti Vabariik ei osalenud Teises maailmasõjas ning kannatas nii Natsi-Saksamaa kui ka Nõukogude Liidu okupatsiooni all. Nõukogude Liit ei vabastanud Eestit, vaid okupeeris meid pea viiekümneks aastaks. Oleme sügavalt nördinud, et Venemaa jätkab ajalooliste ebatõdede levitamist ning nõukogude režiimi erinevate kuritegude pisendamist,» rõhutas Eesti välisministeerium.

«Eesti Vabariik aga ei alistunud kunagi ja vastupanu erinevates vormides kestis iseseisvuse taastamiseni 1991. aastal,» märgitakse avalduses.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles