Krõpsupurkidest ja šokolaaditahvlitest leitud suur summa jäi kohtuotsusega Soome riigile

Copy
Foto: Phil Noble / Reuters / Scanpix

Helsingi apellatsioonikohus andis täna lahenduse eriskummalises tüliküsimuses.

Vaidluse sisuks oli umbes 400 000 euro suurune summa, mis leiti kümme aastat tagasi Finnairi lennukist.

2009. aasta oktoobris oli Finnairi lennuk teel Madridist Helsingisse. Kui lennuk jõudis Soome, leiti lennukisse jäetud kotist 400 000 eurot - rahatähed olid peidetud krõpsupurkidesse ja šokolaaditahvlitesse.

Raha viidi politseile, kuna nii suure hulga raha leidmine tekitas rahapesukahtluse.

Keskkriminaalpolitsei algatas uurimise, mis lõppes juba aastal 2003 ning peale mida vabastati raha aresti alt.

Järgmisel aastal teavitas politsei koti omanikuks olnud hiinlannat, et kui raha ei nõuta tagasi kolme kuu jooksul, jääb see Soome riigile. Naine aga ei nõudnud raha tagasi, misjärel hakkas see huvi pakkuma Suomen Löytövarapalvelu Oy-le, mis oli tegutsenud Finnairi leitud asjade kontorina.

Leitud asjade kontor nõudis raha endale, kuid keskkriminaalpolitsei ei soostunud seda neile loovutama ning oli arvamusel, et see kuulub Soome riigile.

Ettevõte viis vara loovutamist käsitlenud tüli Helsingi ringkonnakohtusse, mis jõudis lahenduseni eelmisel kevadel. Ringkonnakohus otsustas, et rahasumma kuulub Soome riigile.

Vaidlus viidi edasi apellatsioonikohtusse, mis jõudis lahenduseni täna. Ka apellatsioonikohus oli samal arvamusel kui ringkonnakohus -  lennukist leitud salapärane 400 000 eurot kuulub Soome riigile, mitte Suomen Löytötavarapalvelu Oy-le.

Ilta-Sanomate väitel viib Suomen Löytötavarapalvelu Oy asja edasi Soome riigikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles