Kanal 2 «Merevaade» uurib Pärnu kergemeelset minevikku

Reporter.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kell 9:40 suundub Kanal 2 saade «Merevaade» Pärnusse, et uurida suvepealinna kuulsaid legende. Selgub, et pea sajand tagasi tabas kuurortlinna üks õige pikantne skandaal.

«Merevaate» reporterid Kadi Jaanisoo ja Lii Soots käisid Pärnus uurimas, kuidas on Pärnust sajandiga saanud sedavõrd silmapaistev kuurortlinn. Just 1920ndad tõid Euroopast Eestisse kohale uue rannakultuuri, millega kaasnes ka päevitamiskultus. Ühtlasi tekkisid sel ajal ka esimesed segarannad, kus mehed ja naised koos päevitasid. Uus mood tõi kaasa aga omalaadse skandaali, kui Pärnu esimeses segarannas jäi armuühtes vahele üks paarike. Avalikkus süüdistas taolises kombelõtvuses justnimelt segaranda. Õnneks see siiski Pärnu rannaelule punkti ei pannud, skandaal päädis hoopis paarikese abieluga.

Põnevaid teemasid jagub homsesse saatesse aga teisigi, sest reporter Sander Loite otsustab ära proovida laevakoka ameti. Kuidas see tal õnnestub, sellest pikemalt juba laupäevases «Merevaates» kell 9.40.

Copy
Tagasi üles