Täna Kanal 2s! Roald Johannsoni ehmatav reportaaž Ida-Virumaal toimuvast

Reporter.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal on lühikese ajaga tööta jäänud sajad inimesed. Kuidas nad küll muutunud oludes hakkama saavad? Mõtlemapaneva reportaaži «Ida-Virumaa katastroofi äärel» toob Kanal 2s täna kell 22:30 vaatajateni Roald Johannson.

Värske erisaade «Ida-Virumaa katastroofi äärel» on ühtaegu ehmatav, mõtlemapanev ja liigutav retk selle mitmes mõttes omanäolise piirkonna inimeste hinge. Paljud neist on kogu oma elu pühendanud ühele töökohale ja seisavad nüüd pärast ettevõtete sulgemisi ning koondamisi küsimuse ees, kuidas edasi?

Roald Johannsoni reportaaž kulgeb läbi Ida-Virumaa suurte linnade nagu Sillamäe, Kohtla-Järve ja Jõhvi, aga saatejuht külastab ka piirkonna kõige depressiivsemaid paikasid nagu Sirgala ja Viivikonna, kus elu on välja surnud ja akendeta kortermajad tühjad. Toiduabi ja annetused on paiguti ainuke võimalus ellu jääda. Siiski kohtas saatejuht kõrvuti töötuse ja rahapuudusega ka optimismi tuleviku osas. «Mulle meeldis nende positiivne meel ja suhtumine, et küll saame hakkama. Kes läheb arvutikursusele, kes õpib eesti keelt,» tõdeb Roald Johannson.

Ida-Virumaa olukorra tõsidust annavadki erisaates edasi just kohalikud inimesed, kes avasid saatejuhi ees oma kodude uksed ja võimaldasid end saata nii töötukassas kui ka supiköögis. Pärast korduvat Ida-Virumaa külastamist tunnistab Roald Johannson, et nende inimeste lood ja kohati lootusetu olukord on pannud teda sellele piirkonnale teisi mõtlema. «Seda on kurb kõrvalt vaadata. Ida-Virumaal toodetud elektri najal me ju elame ja tegelikult oleme kõik neile inimestele natuke võlgu.»

Erisaade «Ida-Virumaa katastroofi äärel» on Kanal 2s täna õhtul kell 22:30, kohe pärast «Naabriplikat»    

Copy
Tagasi üles