Kas telesaade toob selguse Kalmer Tennosaare saladusele?

Reporter.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmer Tennosaare külalisteraamat
Kalmer Tennosaare külalisteraamat Foto: Kanal 2

Sel pühapäeval kell 19.35 alustab Kanal 2s heategevuslik telesaade «Parim pakkumine», mis toob ekraanile kuulsate inimeste mälestusesemed ja nendega seotud põnevad lood. Avasaade loodab leida vastuse ka küsimusele, kes on kirjutanud luuletuse legendaarse Kalmer Tennosaare külalisteraamatusse.

Saatejuht Daniel Levi Viinalass külastab armastatud näitlejaid Liina Tennosaart ja Egon Nuterit, kes on heategevuslikule osta.ee oksjonile annetanud Liina isa Kalmer Tennosaare kaks külalisteraamatut. Nahk-, puitehistööna valmistatud külalisteraamatud kannavad endas nii kunstilist kui ka ajaloolist väärtust, sest nendesse on sissekanded teinud nii mõnigi tuntud inimene, nt Mati Talvik, Taivo ja Tiina Linna, ärimees Kõuhkna perekond ning teised, kellel olid Kalmer Tennosaarega lähedased suhted. Oma pühendused on raamatusse jätnud ka Liina ja Egon.

Saladus peitub aga ühe külalisteraamatu vahel olevas luuletuses. See Kalmer Tennosaarele pühendatud luuletuse autor on siiani teadmata ja loodetavasti toob just «Parim pakkumine» sellele vastuse. Pühapäevases saates avavad Liina ja Egon nende külalisraamatute tausta ja ühtlasi selgub saates ka raamatute uus omanik. Nimelt on juba praegu avatud osta.ee keskkonnas heategevuslik oksjon, kus kõik inimesed saavad nendele külalisteraamatutele pakkumisi teha. Poole lõppsummast annetavad näitlejad Eesti Vähihaigetega Laste Vanemate Liidule, teise poole omanikuks saab aga loosi tahtel üks oksjonil osaleja.

Kalmer Tennosaare külalisteraamatutele saab pakkumisi teha SIIN.

Teisi «Parima pakkumise» oksjoneid näeb SIIN.

Copy
Tagasi üles