Tallinnas süttis lühikese vahega kaks elumaja

Reporter.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häirekeskusele teatati hilistel õhtutundidel tulekahjust Tallinnas Haaberstis, kus oli süttinud Paldiski maantee 147a eluhoone.

Sündmusele reageerisid mitme komando päästjad – kohapeal selgus, et tuld oli võtnud kahekorruselise puidust elumaja garaažiosa, tuli oli edasi levinud ka vahelaesse ja pööningule.

Kohselt alustati kustutustöödega ja tulekoolete otsimisega vaheseintes.

Õnnetuse hetkel ühtegi inimest majas ei olnud. Esialgsetel andmetel oli majas elanud meesterahvas kaminasse tule teinud ja seejärel poodi läinud. Kas ka sellest põleng alguse sai, selgitab välja menetleja.

Kuigi päästjad said kiirelt jaole ja suutsid hoone maha põlemisest päästa, siis kohaliku sõnul oli vaev vaata, et ilma asjata, kuna see lammutatakse nagunii paari kuu pärast maha.

Praeguse elumaja asemel kerkib sinna 30-korruseline, pea saja meetrine korterelamu. Tegemist on üks seitsmest kõrghoonest, mida hakkatakse ehitama antud piirkonda.

Samal ajal olid päästjad hõivatud ka Põhja-Tallinnas Soo tänaval, kus oli süttinud kasutuseta kahekorruseline elumaja. Kuna põleng ohustas kõrval asuvaid hooneid reageeriti suuremate jõududega.

Kustutustööde ajaks suleti liiklus - päästjad suutsid hoida ära tule leviku kõrvalasuvatele majadele ning kustutasid tulekahju paari tunniga. Keegi tuleõnnetuses viga ei saanud.

Copy
Tagasi üles