«Kodutunne» alustab uut hooaega skandaalse looga!

Reporter.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

5. septembri õhtul kell 20:30 naaseb Kanal 2 ekraanile heategevuslik saatesari «Kodutunne», mis sel hooajal jõuab appi 15 perele. Tänane avalugu on kummaline ja kurvastav, sest appi minnakse perele, kelle kodu lammutati pettuse teel ja katteta lubadusi andes.

«Kodutunde» sügishooaja avalugu viib Kose valda üheksalapselise pere juurde, kelle kodu lammutati kolm aastat tagasi. Ettekäändeks tõid noored mehed, et teevad «Kodutunde» saadet. Saatetiimiga need noormehed aga seotud ei olnud ja lubatud remonti ei järgnenud. Nii on Maire koos oma nooremate lastega elanud viimased talved vatitekkide all pisikeses toakeses. «Kodutunne» võttis südameasjaks anda perele tagasi ilus ja hubane kodu ning see kõige olulisem – kodutunne.

Tänane lugu on oma skandaalsuses õnneks erandlik, küll on Maire lool üks sarnasus paljude teiste algava hooaja lugudega. «Nende saadete juures on üks ühendav asjaolu – enamus peredes kasvab palju lapsi,» märgib saatejuht Signe Lahtein, et lasterikaste perede aitamine on «Kodutunde» jaoks üheks oluliseks eesmärgiks.

Kuue tegutsemisaasta jooksul on «Kodutunne» jõudnud enam kui 140 pere juurde. Kevadhooajal aitas «Kodutunne» 13 peret kokku 389 440 euroga, sel sügisel jõuab saade 15 pere juurde. Saatused on neil peredel erinevad, küll on tegemist tublide eestimaalastega, kes vajavad sageli väikest tõuget ja tuge, et raskest olukorrast edasi liikuda. «Meid inspireerib ja motiveerib, et pered on pingutanud ja tahtnud ka ise oma kodu heaks midagi ära teha. See soov on peamine ja see ühendab ka kõiki meie selle hooaja peresid,» toob Signe Lahtein välja veel ühe olulise märksõna hooaja eel.

«Kodutunde» uue hooaja avasaade on Kanal 2 ekraanil täna, 5. septembril, kell 20:30, kohe pärast Kanal 2 sügishooaega tutvustavat erisaadet

Copy
Tagasi üles