Kanal 2s alustab täna erakordne dokumentaalsari Eesti prokuröridest

Reporter.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Süüdistajad»
«Süüdistajad» Foto: Kanal 2

Mitte kunagi pole Eesti prokurörid lasknud kaameraid endale nii lähedale, kui uues kodumaises dokumentaalsarjas «Süüdistajad». Täna kell 21:30 toovad krimisarja «Kuum jälg» tegijad Kanal 2 ekraanile esimese osa uuest sarjast, mis jälgib pea 30 Eesti prokuröri tööd läbi eriti keeruliste juhtumite.

Ligi aasta otsa on kaameraga jälgitud pea 30 Eesti prokuröri tööd, mis hõlmab keeruliste juhtumite uurimist, ohtlikke haaranguid, raskeid kohtuistungeid jpms. Kes on siis need inimesed, kes peavad igapäevaselt langetama raskeid otsuseid ja täitma ülesandeid, mille eesmärgiks on tagada õiglus ühiskonnas? Kanal 2 dokumentaalsari «Süüdistajad» annab vaatajale võimaluse elada kaasa inimestele, kes karmi fassaadi varjus teevad suure südamega oma tööd. Aga veelgi enam – sari heidab valgust eriti keerulistele juhtumitele, mis raputanud avalikkust erinevatel põhjustel.

Igal neljapäeval rulluvad Kanal 2 ekraanil lahti jahmatavad lood, mida lisaks juhtumitega seotud prokuröridele kommenteerivad läbi sarja juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus, vandeadvokaat Monika Mägi ja kohtunik Merle Parts.

Harukordse dokumentaalse materjaliga üllatab kohe esimene «Süüdistajate» osa, mis jälgib kolme juhtumi arengut. Otse kaamera ees põgeneb maksuinspektorite eest üks majanduskuritöös kahtlustatav, keda jahivad nii Eesti kui ka Soome uurijad. Sama ootamatu on Jõhvis aset leidev mõrvaprotsess, kus hoolikalt ette valmistatud süüdistuse panevad kõikuma tunnistaja valeütlused. Tänane «Süüdistajate» avaosa heidab valgust ka eelmisel suvel aset leidnud traagilisele liiklusõnnetusele, milles roolijoodiku süü läbi hukkus imik. Kui suur oli kokkupõrke põhjustanud juhi liikumiskiirus, see jahmatab isegi paljunäinud prokuröri.

Dokumentaalsari «Süüdistajad» alustab Kanal 2s täna õhtul kell 21:30, kohe pärast «Suurt komöödiaõhtut».

Copy
Tagasi üles