C-Komando täna: kas vald saab muuta omavoliliselt erakinnistu piire?

Reporter.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C-Komando 6. saade
C-Komando 6. saade Foto: Kanal 2

Täna kell 22:30 toob «C-Komando» Kanal 2 ekraanile kaks erinevat probleemlugu, millest üks tegeleb pärandvara murega ja teine uurib arusaamatust, kuidas omaniku teadmata muutusid tema krundi piirid.

13 aastat tagasi kolis Kristiina perega Ida-Virumaale, Lüganuse valda, et pakkuda oma lastele turvalisemat ja rahulikumat kasvukeskkonda. Paraku nii aga ei läinud, sest maja eest mööduval teel kihutavad autod seadsid ohtu pereliikmete elu. Kui 2013. aastal jäi pere 4aastane poeg oma maja ees peaaegu kihutaja auto alla, paigaldasid Kristiina ja ta abikaasa ohtlikule teelõigule kiiruskünnise. Mõne aja möödudes sai pere vallast käsu künnis eemaldada ja selgus, et  tee osa, mis kinnistusraamatu kohaselt kuulus Kristiina krundi piiridesse, polnudki enam tema oma. Kahe piiripunkti vahele tõmmatud sirgjoonelisest piirist oli ühel hetkel saanud kõverjoon ja piiri nihutamise tõttu oli krundi pindala vähenenud ligi 150 ruutmeetri võrra.

Lüganuse vald pidas sellist käitumist täiesti õiguspäraseks ning põhjendas seda maareformist tingitud teede munitsipaliseerimisega. «C-Komando» uurima asudes selgub, et sarnaseid probleeme võib täna leida mujalgi.

«C-Komando» on Kanal 2 ekraanil täna kell 22:30, kohe pärast menusarja «Pilvede all»

Copy
Tagasi üles