«Pööraste üheksakümnendate» viimane osa: raju pidu sai lõpuks läbi!

Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Sal-Saller
Hendrik Sal-Saller Foto: Kanal 2

«Pöörased üheksakümnendad» saab tänasega läbi, kui Kanal 2 ekraanile jõuab sarja viimane osa. Mitte kõik ei jää seda kümnendit aga hea sõnaga meenutama. «90ndate patt on eestlaste muusikamaitse rikkumine,» on vaid üks karmidest väidetest, mis tänases saates kõlab. 

«Seda pidu kestis isegi ju jube pikalt,» tunnistab saatesarja viimases osas Allan Roosileht, kes võtab 90ndate hulluse lõpu kokku tõdemusega, et kui pole enam ostjaid, siis kaob ka pakkumine. Ühelt hetkel sai nn päkapikudisko aeg lihtsalt läbi ja selle asemele tulid uued tegijad. Nende arvamus toonase muusikamaailma kohta kõlab aga juba hoopis teisiti. «Halva maitse ja kehvade soundidega kraam ei olnud üldse minu teema. Mulle pole see kunagi meeldinud ja ei hakka kunagi meeldima,» teatab Hendrik Sal-Saller, kes Smilersiga võttis koha sisse eestlaste südame. Ent nagu selgub tänases saates, ei pääsenud klubimuusikast nemadki, sest ka Smilersi hittidest miksiti kiirelt valmis klubidesse sobiv tantsumuusika. Hendrik Sal-Salleri arvamus selle kohta on ühene. «See on ikka metsik saast.»

«Pööraste üheksakümnendate» viimane osa pakib täna kokku selle omanäolise kümnendi ja annab sõna paljudele toonastele, aga ka praegustele, meelelahutajatele. «Väga põnev oli, aga veel parem, et läbi sai,» tõdeb Urmas Linnamägi 90ndate kohta. Tänases saates vaatavad ajas tagasi Mihkel Raud, Peeter Oja, Kaarel Kose, Aarne Valmis, Jaagup Kreem jt.

«Pööraste üheksakümnendate» viimane osa on Kanal 2s täna õhtul kell 20:00!

Copy
Tagasi üles